SHANGRİ-LA BOSPHORUS
Geçtiğimiz yıllarda Tayland mutfağının geleneksel tatlarını bizlere sunan Aberdeen Marina Club’ın ünlü şefi, Pachuen Rattanachai memleketi Taylant’ın eşsizliğini, Hong Kong’un en prestijli kulüplerinden deneyimi ile sunmuştu.
Aromatik temelli, geleneksel Güneydoğu Asya tatlarının harmanlandığı lezzetler müthişti. Şimdi yeni güzellikler ve yeni tatlar, yine aynı mekanda, yine aynı güzellikte bizleri ve tüm lezzet düşkünlerini bekliyor.
Neler olacak, bu tarihi not ediniz lütfen. Detayları sonrasında yine paylaşacağım ama 29 Eylül 2024 Pazar günü, güzelim İstanbul’umuzun güzide semtlerinden Beşiktaş, Boğaz’da Gastronomi Zirvesinde,”Shangri-La Bosphorus Ailesi” olarak; Lübnan’dan İtalya’ya, Çin’den memleketimiz Türkiye’ye uzanan birbirinden benzersiz deneyim tüm gastronomi yolcuları için.
Peki, nedir bunlar kısaca özetlersek:
Misafirler, tam sekiz ünlü şefin canlı olarak istasyonlarında hazırlamış olacağı imza lezzetlerin tadını alırken, diğer tarafta Ata Marin Band’ın canlı performansı, Türk el sanatlarının su da yansıyan büyüsü, tam da denize nazır Ebru sanatı, buna bağlı özel kokteyller. Tabii bu zirvede sadece büyükler düşünülmemiş. Son derece seçici olan çocuklar içinde keyifli aktiviteler oluşturularak, sanat eğlence ve gastronominin yine en güzel örneklerini deneyimleyecebilecekleri özel bir gün geçirecekler.
SHANG BRUNCH VOL.3
Ata Marin Band’ın etkinlik boyunca müziğin ritmi ile zamanda sonsuzluk ve denizin aksinde iken Le Bar’ın özel kokteyllerine, Turkish Arts’dan Betül Şengüler ve Ali Şengüler, Ebru Sanatını deneyimleme imkanı bulabilecek.
“TimeOut Cidde” tarafından, bu yılın EN olan 2024’ün En İyi Lübnan Restoranı ödülüne sahip Niyyali’nin Executive Şefi Ali Al Hajj ile shawarma tavuk fatteh, karides fatteh, humus fatteh, kebap fatteh ile çeşitli Lübnan mezeleri ile damaklarımıza, gözümüze hitap edecek.
Eataly Executive Şefi, Andrea Minguzzi’nin sofrasında taze gitar spagetti, dana carpaccio, stracciatella peynirli kırmızı karides, porçini mantarlı tuzlu tart ile kabukta levrek yer alacak.
Hodan Executive Şefi, Çiğdem Seferoğlu’nun Türk Mutfağının baş taçlarından harmanlanan Gaziantep usulü ciğer dürüm, haşlama içli köfte, çıtır enginar cipsleri, hodan cacığı ve tiremusu yer alacak.
Marcus Executive Şefi,Sinan Budeyri’de ise katsu sandviç & kırmızı soğan turşu, ızgara cibez ile yine ızgara enginar, fener balığı ve kuzu kaburgadan menü misafirleri bekliyor olacak.
Lokanta Göktürk Executive Şefi, Muhsin Ertürk ile tagliatelle & kalamar, tereyağlı ve acı biber reçelle doldurulmuş, trüflü ılık puf, marine edilmiş kaya levrek, patlıcan ve mürekkep balığıyla doldurulmuş kazandibi & fırında levrek, lokma hamuru içine fıstıklı krem menüsünü sunacak.
Napoli Antica Executive Şefi, Cosimo Rotolo’dan nodini, burrata, treccia di bufala ve big ricottadan oluşacak peynir menüsü misafirlerle buluşacak.
Shang Palace Executive Şefi, Cheng Lu ise Çin mutfağından fırında kızartılmış bütün Pekin ördeği, ballı sos ile marine edilmiş barbekü tavuk, dana kemik sulu çin eriştesi, maş fasulyesi erişte ve sebze salatası lezzet sunumu ile yer alacak.
MÜZİK YEMEK VE SANAT
Hepsini bulabileceğimiz bu Gastronomi Zirvesinde, insan olmanın ve kültürün en belirgin özelliğini yaşatan, müziğin taşıyıcı özelliğini farklı kültürlerin damak zevklerini nish olarak kendi alanından bütünsel yaklaşıma birleştirerek bir sanat eseri sunan ustaların el lezzetleri, kültür elçiliklerine eşlik edecek olan son on yıldır İstanbul, Bodrum başta olmak üzere Türkiye’nin seçkin mekanlarında sahne alan Ata Marin Band’ın harika performansları ile günün soundtrack’ı, güzel İstanbul’umuzun Boğazı eşliğinde resmedilecek hafızalara.
Dünyayı ayağınıza getiren ve yeniden Shang Brunch‘ın deneyimi ile eşsiz zamanlar sizleri bekliyor.
EMEL SEÇEN