• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! PusulaBET Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. PusulaBET Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Uzun süre bayatlamayan ekmekler böyle pişiriliyor: Gelenek Erzurum'da sürüyor

şehnaz

New member
Katılım
12 Ağu 2023
Mesajlar
81,815
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Uzun süre bayatlamayan ekmekler böyle pişiriliyor: Gelenek Erzurum'da sürüyor

Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı köyünde yüzyıllardan beridir devam eden tandırda ekmek pişirme geleneği lezzeti de beraberinde getiriyor.

7ZPH8SCqMkGik0N7WNyGAQ.jpg

Ormanağzı köyü sakinleri kendi tarlalarında ektikleri ata tohumundan yine kendi imkanları ile yaptıkları un ile ekmek yapıyor. Tandır ve odun ateşinde pişirilen ekmekler uzun süre saklanabiliyor. Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı köyünde tandırda pişirilen ekmekler, hem lezzetiyle hem de uzun süre bayatlamamasıyla dikkat çekiyor.
2eo7q4SiAEeflS6ajYD82Q.jpg

Sabah erken saatlerde yoğurduğu hamuru tandırda pişirmek için sabırsızlanan Gülistan Kurt (69), doğal mayalanma süreciyle hazırlanan bu ekmeklerin şehriye fırınlardan çok daha lezzetli olduğunu belirtiyor.
r2MUEZw1QUq4j-HVXm3GRQ.jpg

Köy tandırında yapılan ekmekler, geleneksel yöntemlerle piştiği için hem tadı hem de bayatlamama süresiyle fark oluşturuyor. Gülistan Kurt, "Tandırda pişen ekmeklerin ortasını deliyoruz, böylece daha iyi pişmesini sağlıyoruz. Her tandırda 15-20 günlük ekmeğimizi pişiriyoruz. Bu ekmekler fırın ekmeklerine göre çok daha lezzetli ve uzun süre taze kalıyor" dedi.
NmyCaCmelkCu23Vdu1i5sw.jpg

Tandır ekmeği yapım süreci ise oldukça zahmetli. İlk olarak tandır harlı bir şekilde yakılıyor ve iyice kızıp kömürleşene kadar ısınması bekleniyor. Ardından, "patat" denilen aparat yardımıyla hamurlar tandıra yapıştırılarak pişiriliyor. Pişen ekmekler ise tahta bir aparatla tandırdan çıkarılıyor.
AI_2_IdW1EGcQK2_BBJW2w.jpg

Gülistan Kurt'un eşi Ahmet Kurt ise tandır ekmeğine olan sevgisini şöyle ifade etti:"Biz alışmışız tandır ekmeği yemeye. Şehirdeki fırınlarda pişen ekmeğin mayası farklı, o ekmeği biz yiyemiyoruz. Kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Tandır ekmeği çok daha lezzetli oluyor. Hele bir de tandırın başında sıcak ekmekle çeçil peyniri yediğinizde, yanında bir de çay varsa, bu lezzeti başka hiçbir yerde bulamazsınız."
Z4wFn2ISr0Wx_4QHGKW5nw.jpg

Olur Ormanağzı Mahallesi'nde yapılan tandır ekmeği, sadece lezzetiyle değil, doğal yapısıyla da dikkat çekiyor. Tandır ekmeği sevenler, buradaki geleneksel pişirme yöntemine büyük ilgi gösteriyor.
 
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler romabet giriş betgar giriş roketbet giriş deneme bonusu veren siteler casino siteleri ByCasino VayCasino onwin
hack forum warez forum illegal forum hack forum warez script warez script warez scriptler warez forum warez forum warez forum warez forum warez forum warez forum ıhlamurkuyu evden eve nakliyat warez scriptler warez scriptler
Üst Alt